U srijedu, 18. svibnja 2016. na samoborskom su groblju održani 26. susreti u spomen sjećanja na rođenje hrvatskog publicista, novinara, zastupnika u Hrvatskom saboru i tajnika Matice hrvatske, Ivana Perkovca, u organizaciji Ogranaka MH Samobor i Zaprešić, te Osnovne škole Ivana Perkovca, a uz potporu Grada Samobora i Zaprešića. Uz predstavnika Grada Samobora g. Marijana Kižlina, stručnog savjetnika u Odjelu za društvene djelatnosti, zamjenika gradonačelnika općine Brdovec, g. Zvonka Ključarića i ravnateljicu OŠ Ivana Perkovca, gđu Vesnu Javor, o Ivanu Perkovcu u hrvatskom, društvenom i političkom životu govorili su predsjednik Ogranka MH Zaprešić Dragutin Grgas Beli i potpredsjednik Ogranka MH Samobor Zoran Perović, naglasivši kako nas je Ivan Perkovac uvelike zadužio domoljubnom mišlju i utiranjem puta hrvatskoj kulturi. Ravnateljica OŠ Ivana Perkovca, Vesna Javor, osvrnula se na osnovna obilježja života i rada Ivana Perkovca, o čemu je detaljnije govorila Sandra Sinković, voditeljica Povijesnog odjela Ogranka MH Samobor. U programu su sudjelovali i učenici osnovnih škola iz Šenkovca, Ruda, Bregane i Samobora.

26. susreti na grobu Ivana Perkovca


NAJAVA DOGAĐANJA

 

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Siječanj 2021. 

Najave uskoro...

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.