Povodom stote obljetnice od tiskanja prvoga izdanja djela "Priče iz davnine" Ivane Brlić - Mažuranić (Matica hrvatska, Zagreb 1916.), u prostorijama Ogranka MH Samobor održan je kviz za šeste razrede osnovnih škola pod nazivom "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica". U kvizu su sudjelovali učenici OŠ Samobor, OŠ Bogumila Tonija i OŠ Milana Langa. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Samobor, no svi su učenici pokazali zavidnu razinu znanja, te osvojili i vrijedne nagrade. Tajnica Ogranka na početku je učenicima ukratko prezentirala djelatnost Matice hrvatske i Ogranka MH Samobor, a učenike je kroz ispit znanja vodila profesorica Sandra Sinković, voditeljica Povijesnog odjela Ogranka, naglasivši važnost spomena na našu najpoznatiju književnicu za djecu Ivanu Brlić-Mažuranić, ali i važnost čitanja knjiga (lektire).  

Bratac 1

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Siječanj 2021. 

Najave uskoro...

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.