U petak 7. lipnja 2024. održana je večer ljubavne poezije u Gost(i)ona kod Vraza u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i pod pokroviteljstvom POU Samobor, pod okriljem 35. Festivala ljubavne poezije Vrazova Ljubica. Gost(i)ona kod Vraza održava se od 2015. godine, a uz članove Ogranka MH Samobor okuplja vrsne pjesnike i ljubitelje poezije iz cijele Republike Hrvatske i šire. 

Ljubica 2024 Gostiona kod Vraza 62

Idejni osnivač Festivala ljubavne poezije Vrazova Ljubica bio je Josip Miroslav Prudeus, kojega su u njegovome naumu osnivanja Festivala u Samoboru (kako bi se i Samobor, kao i Verona, mogao podičiti ljubavnom pričom) prvotno podržali Nedjeljko Fabrio, Ivica Sudnik, Miroslav Milonjić i Mirko Todorić, a kasnije Grad Samobor, POU Samobor, Samoborski muzej i Ogranak MH Samobor.

Vrazovu Ljubicu – Julijanu Cantilly utjelovila je Mia Franceković, a Stanka Vraza Lovro Rimac. Oboma je to bilo prvo sudjelovanje pa su dočekani toplom dobrodošlicom. Ujedno su se organizatori Večeri spomenuli i još jednom zahvalili na dugogodišnjoj suradnji dosadašnjim statistima – Đurđici Runtas i Miroslavu Tičaru.

Uz misao vodilju: „Naši su životi isprepleteni osjećajima: ljubavi, boli, patnje… pa opet ljubavi.  Sve prolazi. I prolazi. Prolazi sve, samo ljubav ostaje.“ , svojim su se stihovima predstavili: Anka Dorić, Jelena Boneta, Jelena Stanojčić, Konrad Puškarić, Koviljka Vlahović-Telišman, Ljubica Dobranić, Ljiljana Cvetković, Ljubica Šego. Maja Vidaković. Marica Žanetić Malenica, Fanika Šujster, Vlasta Mažuranić, Mijo Antunović, Nada Bošković, Nada Schreiber Zvonar, Snježana Mihajlović, Anica Šćulac, Vanda Bartulica, Zoran Perović, Lada Lokmer, Zvonko Jurčević i Vlatka Bošnjak.

Na ovogodišnjem susretu pročitana je i pjesma, učenice 6. r. Osnovne škole Samobor, Antonije Husta koja je predstavljena i na Večeri Jože Prudeusa u OŠ Samobor.

U glazbenom dijelu nastupio je duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer), a program su vodile Vlatka Bošnjak i Lada Lokmer.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.