U kafiću Fulir u Samoboru održane su 16. svibnja 2024. još jedne u nizu Samoborskih pjesničkih večeri, ovaj put u nešto tužnijem tonu, u spomen na nedavno preminuloga člana Ogranka MH Samobor, gospodina Ivu Markulina, vrsnoga pjesnika i dragoga prijatelja.

Sudjelovali su pjesnici iz samoborskoga Ogranka te gosti iz Svete Nedelje, Zagreba, Zaprešića, Vrbovca i Ozlja, a Večeri je nazočila i obitelj pokojnoga Ive Markulina.

Čitani su haiku stihovi, limerici i anegdote koje je Ivo Markulin vrsno pisao i kojima je posvetio posljednjih 30-ak godina svoga života. Njegove, a i svoje prigodne stihove čitali su: Vlasta Mažuranić, Tomislav Maretić, Zvonko Jurčević, Karmen Jurčević, Ana Piršljin, Katarina Pahljina, Ljiljana Plavac, Marijan Lončarić, Koviljka Telišman Vlahović, Fanika Šujster, Nada Bošković, Jovo Mraović, Zvonimir Friganović, Jadranka Komočar, Katarina Zadrija, Mica Štrbac, Konrad Puškarić, Snježana Mihajlović, Mijo Antunović, Dinko Černe i Vanda Bartulica.

O životu, radu i djelovanju pokojnoga Ive Markulina govorili su Vlatka Bošnjak, ujedno i voditeljica Samoborskih pjesničkih večeri, Vlasta Mažuranić i Tomislav Maretić koji je uredio Ivinu zbirku limerika Dan za danom u izdanju Ogranka MH Samobor (za sada jedina objavljena (tiskana) zbirka limerika u Republici Hrvatskoj).

   

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.