U utorak 30. travnja na Trgu kralja Tomislava okićeno je mlado bukovo drvce, majuš, u spomen na stari samoborski slavljenja dolaska lijepoga vremena i blagodat vode.

Članice i članovi Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i udruge Etno fletno upriličili su program čitajući prigodnu poeziju i pjevajući marijanske pjesme.

Majuš su uz njih okitili i prisutni građani te gradonačelnica Petra Škrobot koja je pozdravila okupljene građane i organizatore ovoga događanja te predsjednik Kulturnog vijeća Grada Samobora, Miran Šoić.

Već osamnaest (18) godina članice i članovi Ogranka MH Samobor u suradnji s udrugom Etno fletno kinče (kite) majuš (mlado bukovo drvo) u spomen na vremena i običaje koji su u Samoboru zamrli 50-ih godina 20-oga stoljeća.

Stihove su čitale Vlasta Mažuranić, Fanika Šujster, Nada Bošković, Snježana Zakanj Radovanić, Vlatka Bošnjak i Koviljka Vlahović-Telišman, a program su vodile Snježana Zakanj Radovanić i Vlatka Bošnjak. Program se odvija uz potporu Grada Samobora.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.