Ivo Markulin 2Danas je u Zagrebu preminuo Ivo Markulin (Zagreb 8. siječnja 1948. - Zagreb, 12. svibnja 2024.) U Samoboru je živio od 1979. do svoje smrti. Pisanjem se bavio tridesetak godina, a pisao je haiku, humoristične pjesme i pričice, kalambure i limerike te haige. Kao dugogodišnji član Ogranka Matice hrvatske u Samoboru (od 2003.)

neko je vrijeme uređivao humoristično-satirični list Ričet z domače kujhne. Sudjelovao je na Susretima samoborskih pjesnika Pri svetemMihalu, Majušu, Valentinovu, Festivalu ljubavne poezije Vrazova Ljubica te na Samoborskim pjesničkim večerima. Od 2004. obnašao je dužnost v. d. voditelja Književnoga odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru. Aktivno je sudjelovao i u prikazu Bitke kod Samobora i drugim događanjima samoborske kulturne scene. Posebno valja istaknuti njegovo sudjelovanje i vođenje Samoborskih haiku susreta koje je vodio četrnaest godina (2009. - 2022.).

U nakladi Ogranka Matice hrvatske u Samoboru tiskani su mu limerici pod nazivom Dan za danom (Samobor, 2009.).

Dobitnik je nagrade Dragica Vrbenski za najbolju pjesmu na standardnom književnom jeziku koja se dodjeljuje na Susretima samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu, za pjesmu Osa, 2018. godine.

Obitelji Markulin izražavamo tihu sućut, a našem Ivi zahvaljujemo na svemu dobrome i lijepome što nam je podario i dijelio s nama tijekom svoga zemaljskoga života. Neka mu je lahka hrvatska zemljica.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Svibanj  
 
22. 5. 2024. u 11 sati; Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
 
Lipanj 
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.