U organizaciji Ogranka MH Samobor u Gradskoj knjižnici Samobor održani su 20. travnja 2024. 31. samoborski haiku susreti Darko Plažanin. Ovogodišnjim susretima odazvao se velik broj domaćih i stranih autora, čiji su haiku objavljeni i u prigodnome zborniku 31. samoborskih haiku susreta.

Uvodno je nazočne pozdravila Mirjana Dimnjaković, ravnateljica Gradske knjižnice Samobor, a susrete su vodili Zvonko Jurčević i Tomislav Maretić. Jurčević i Maretić uvodno su se prisjetili i autora koji su nas napustili u 2023. godini: Ante Mate Ivandića, Janka Dimnjakovića i Adjeia Agyeia Baaha te pozdravili sve nazočne autore i goste. 

Hrvatski književnik, urednik, prevoditelj i nakladnik, g. Nikola Đuretić, predstavio je hrvatsku antologiju suvremenog hrvatskog haiku – „Suvremeni hrvatski haiku – Nova antologija“ (urednici N. Đuretić i T. Maretić), u koju je uvršteno više od sedam stotina i pedeset uradaka od pedeset i pet autora, od Luke Paljetka, Enesa Kiševića, Željka Funde, Borisa Nazanskog sve do mlađih autora Gorana Gatalice i Sanele Pliško.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru:
David Heaton, violina, nastavnik Ivan Mužanić, prof. i Lara Novosel, violončelo, nastavnica Nikolina Tičinović Čavrag, prof., uz klavirsku pratnju Svena Brajkovića.

Po završetku službenog dijela programa mnogobrojni autori i gosti iz Republike Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Ludbreg, Varaždin, Čakovec, Pula…) i Republike Slovenije druženje su nastavili ispred Gradske knjižnice Samobor.

                                                                                  

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Svibanj  
 
22. 5. 2024. u 11 sati; Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
 
Lipanj 
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.