U ponedjeljak 25. ožujka i u srijedu 27. ožujka 2024. u Galeriji Prica u Samoboru održana je jubilarna 10. smotra samoborskih studenata glazbe. U ponedjeljak 25. ožujka nastupili su violinisti Michael Heaton i Jana Pelikan, violistica Rebeka Heaton, klaviristica Paula Dužanec,

 

IMG 20240414 WA0040

a Michaelu Heatonu u gudačkom kvartetu pridružili su se violinistica Alisiya Mudryk, violistica Marija Lalović i violončelist Luka Galuf.

U srijedu 27. ožujka nastupili su klarinetisti Jakov Jagodić, Ana Maria Klasan, Jan Plevko i Lucija Bošković, violončelistica Dina Čajević Glojnarić i jazz vokalistica Emma Kostić sa svojim sastavom Bones Quartet u kojem su joj se pridružuli Leandro Havliček, Luka Ivir i Ivan Džajić. Suradnik Smotre u svojstvu korepetitora od njenih početaka je klavirist profesor Domagoj Gušćić. Na ovogodišnjoj Smotri samoborskih studenata glazbe uz solističke nastupe naših studenata Samoboraca čuli smo i točke koje su studenti pripremili u svojim komornim sastavima gdje surađuju sa svojim kolegama s akademije i drugim suradnicima.

Nadamo se i vjerujemo da će nas ova novost uvesti u sljedeće uspješno desetljeće Smotre samoborskih studenata glazbe, koje će biti obogaćeno nastupima komornih sastava, a uz podršku Grada Samobora želja nam je nastupiti i van granica lokalne zajednice i pokazati koliko glazbeno bogatstvo mi u Samoboru njegujemo. Prije svega za to su zaslužni njihovi bivši profesori u našoj Glazbenoj školi Ferdo Livadić, sadašnji profesori na glazbenim akademijama, zatim Pučko otvoreno učilište Samobor koje je uvijek spremno na suradnju i suorganizaciju i naravno, pokrovitelj, Grad Samobor.

                                                                                                                       

Ivan Mužanić, prof.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Svibanj  
 
22. 5. 2024. u 11 sati; Gradsko groblje Samobor; 34. susreti na Perkovčevom grobu
 
 
Lipanj 
 
7. 6. 2024. u 18 sati, Galerija Prica u Samoboru; Gost(i)ona kod Vraza 
 
13. 6. 2024. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.