U crkvici sv. Mihalja u Samoboru održani su u petak 29. rujna, na dan sv. Mihovila, 32. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu.  Dobitnik ovogodišnje Nagrade Dragica Vrbenski je Nikola Kuzmičić, za pjesmu na čakavskom narječju, a dobitnica Pohvalnice za pjesmu na standardu jest  Ljubica Šego.

Prije samoga programa položen je vijenac i upaljena svijeća na rodnoj kući gđe Dragice Vrbenski, Samoborke koja je veći dio života provela u Americi, ali nikada nije zaboravila rodni kraj, domaće ljude i domaću riječ, te je tako, svojim materijalnim prilozima potpomagala rad kulturnih udruga i Samoboraca. Svijeću i cvijeće položili su voditelj programa Zoran Perović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predsjednica odbora za dodjelu nagrade gđa Đurđa Vuković i članica Marica Jelenić.

U zborniku ovogodišnjih Susreta svojim se radovima predstavilo 42 pjesnika koji su (na neki način) povezani sa Samoborom (rođenje, stanovanje, zaposlenje ili dr.), što je jedan od uvjeta za sudjelovanjem na ovoj jedinstvenoj književnoj manifestaciji na području Samobora koja se  od 1992. godine održava na Miholje. Uvodno je prisutne pozdravio Gordan Črpić, predsjednik Ogranka MH Samobor, program je vodio Zoran Perović, a svojim se stihovima na Susretima predstavilo tridesetak prisutnih pjesnika. Glazbom je događaj popratio Marin Rimac.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.