U Gradskoj knjižnici Samobor, pri Odjelu za odrasle, otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 25. žumberačkoj likovnoj koloniji u Grabru,

u lipnju 2023. godine. Otvorenje je započelo minutom šutnje za pokojnu članicu Ogranka MH Samobor i sugrađanku, gospođu Ivanku Brekalo. U ime Gradske knjižnice Samobor nazočnima se obratila ravnateljica Mirjana Dimnjaković, a izložbu je otvorila pročelnica ureda za kulturu, šport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije, dr. sc. Jadranka Duić Frlan. O dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Ogranka MH Samobor i Žumberačkog vikarijata govorio je vlč. Mile Vranešić. Likovne umjetnike i njihova djela predstavila je Snježana Zakanj Radovanić, voditeljica Likovnoga odjela OMH Samobor. Glazbeni dio nije održan zbog tragičnog preminuća gđe Ivanke Brekalo, dok su stihovima program obogatile članice Književnoga odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Studeni 2023.

24. 11. 2023. u 13 sati OŠ Milana Langa Bregana; Pjesničkom riječju Stop nasilju; u suradnji s OŠ Milana Langa Bregana

 

Samoborske pjesničke večeri

 

 

Prosinac 2023.

Advent u Samoboru

2. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 1. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

9. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 2. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

16. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 3. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

23. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 4. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

Samoborske pjesničke večeri

 

2. redovita godišnja Skupština OMH Samobor za 2023. godinu

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.