U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i Žumberačkog vikarijata održana je u subotu 10. lipnja 2023. u Župi svetog Ivana Krstitelja u Grabru na Žumberku. 

IMG 6151

Na prvotnu inicijativu Lovačkog društva Samobor (+ Borisa Debogovića) i Ogranka Matice hrvatske u Samoboru (Grozdane Korpar), koji su 1999. godine pokrenuli međusobnu suradnju temeljenu na zajedničkoj ideji povezivanja umjetnika i lovaca u jedinstvenome cilju: očuvanju prirode i kulture našeg raseljenog žumberačkog kraja, a kasnije, tj. zadnjih 15-ak godina nastavkom suradnje sa Žumberačkim vikarijatom na čelu sa žumberačkim vikarom Milom Vranešićem i sumještanima žumberačkih sela, svake se godine sastaju likovni umjetnici i pjesnici kako bi svojim umjetničkim izričajem potaknuli misao o nedjeljivom spoju čovjeka i prirode i podsjetili na važnost očuvanja i povratka u napuštena sela i krajeve Lijepe naše.
Tako je na ovogodišnjoj Žumberačkoj likovnoj koloniji nastalo desetak umjetničkih radova članica i članova Ogranka Matice hrvatske u Samoboru: Maje Cipek, Đurđice Debogović, Grozdane Korpar, Maje Šmit, Nevenke Miklenić, Vlaste Mažuranić, Mirjane Žegarac i Snježane Zakanj Radovanić. U umjetničkom dijelu programa, kojim je obilježena dvadeset i peta godišnjica Likovne kolonije, stihove su pročitale Vlasta Mažuranić, Ljiljana Cvetković, Snježana Zakanj Radovanić i Lada Lokmer. Glazbom je događanje popratio Duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer).
Sudionike je radosno pozdravio vlč. Mile Vranešić, poželjevši još mnogo likovnih kolonija i zajedničkoga druženja, a ukusan ručak pripravio je Žumberčanin Milan Delivuk.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.