U organizaciji OŠ Bogumila Tonija i Ogranka Matice hrvatske u Samoboru u petak 25. studenoga 2022. s početkom u 18:30 sati u OŠ Bogumila Tonija, Perkovčeva 90 u Samoboru,

održan je kulturno-umjetnički program Pjesničkom riječju stop nasilju, koji se već desetak godina provodi povodom obilježavanja međunarodnog Dana protiv nasilja nad ženama. U programu su nastupili učenici i nastavnici OŠ Bogumila Tonija i pjesnici Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, a voditeljice su bile Vlatka Bošnjak i Đurđica Runtas.

Uvodno su, u ime Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, projekt predstavile voditeljice Đurđica Runtas i Vlatka Bošnjak, prisutne je pozdravio Zrinko Blažeković, pedagog OŠ Bogumila Tonija i Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora. U programu su sudjelovali učenici 6. i 8. razreda pod vodstvom Andrijane Baus, prof. (literarna skupina), Ivane Čališ, prof. (novinarska skupina), Gordane Gušćić, prof. (glazbena skupina), a u glazbenom dijelu nastupio je Hrvoje Barun, prof.Svojim su se stihovima predstavili članovi Ogranka MH Samobor: Zvonko Jurčević, Agata Obed Šorša, Maja Vidaković, Snježana Zakanj Radovanić, Nevenka Miklenić, Ljiljana Cvetković, Fanika Šujster, Đurđica Runtas i Vlatka Bošnjak, te Anita Pegam iz Republike Slovenije.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Lipanj  
 
13. 6. 2024. u 18 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
15. 6. 2024., Stojdraga, Žumberak, 26. žumberačka likovna kolonija (polazak u 9 sati iza prostorija Ogranka MH Samobor)
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.