U organizaciji Ogranka MH Samobor, POU Samobor i pod pokroviteljstvom Radio Samobora, obilježavajući 180 godina Matice hrvatske, 750 godina Grada Samobora i 15 godina provođenja programske aktivnosti Ogranka MH Samobor, Samoborske pjesničke večeri, u Centru za mlade Bunker u Samoboru, održavano je predstavljanje poetskog spomenara Samoborske pjesničke večeri.

Plakat Smb. pj. večeri

Samoborske pjesničke večeri održavaju se od 20. ožujka 2007. godine, a utemljitelj je Zoran Perović. Voditelji su kroz proteklih petnaest godina bili +Ksenija Jaklenec, Vlasta Mažuranić, Zoran Perović i Zvonko Jurčević, koji se na predstavljanju ujedno i oprostio od dugogodišnjeg voditeljstva (od rujna 2022. godine Samoborske pjesničke večeri vode Maja Vidaković i Vlatka Bošnjak).

Na događanju su, uz domaće (samoborske) pjesnike, nazočili i autori pjesama zastupljenih u Spomenaru iz drugih krajeva RH te Republike Slovenije. Program su vodili Zoran Perović, Đurđica Runtas, Vlatka Bošnjak, Zvonko Jurčević i Lada Lokmer.

Uvodno se sudionicima obratio Gordan Črpić, predsjednik Ogranka MH Samobor, zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji ovoga, za Ogranak MH Samobor, velikoga događaja. U organizaciji su, uz spomenute voditelje, sudjelovale i Snježana Zakanj Radovanić te Ljiljana Cvetković i Maja Vidaković.

Črpić je istaknuo kako svaki grad živi od kulture i to ga čini posebnim, zahvalivši ujedno Gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji na dugogodišnjoj potpori u provođenju programskih aktivnosti te, naravno, i svim pjesnicima sudionicima događanja. U ime Ogranka MH Samobor uručio je zahvalnice dobročiniteljima i podupirateljima: POU Samobor, Radio Samoboru, Nikoli Biliću, Draganu Ivkovčiću, slatičarnici Merci te Ranku Mladeniću. U ime gradonačelnice Grada Samobora nazočne je pozdravio i blagoslovio vlč. Josip Čulig. Pristuni pjesnici i gosti mogli su uživati u gotovo četverostanom programu u kojem su, osim pjesnika koji su čitali svoje stihove, glazbom događaj upotpunili: Leopold Jurčević, Ivan Mužanić i Sven Brajković, Sonja Bećirević Kušec i Abdulah Bećirević Alija, Vladimir Mihaljević Kantor  i Duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer).

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Studeni 2023.

24. 11. 2023. u 13 sati OŠ Milana Langa Bregana; Pjesničkom riječju Stop nasilju; u suradnji s OŠ Milana Langa Bregana

 

Samoborske pjesničke večeri

 

 

Prosinac 2023.

Advent u Samoboru

2. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 1. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

9. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 2. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

16. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 3. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

23. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 4. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

Samoborske pjesničke večeri

 

2. redovita godišnja Skupština OMH Samobor za 2023. godinu

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.