U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Samoboru te uz potporu Grada Samobora u predvorju TD Komunalac d.o.o. otvorena je u subotu 7. svibnja 2022. godine izložba Tatjane Antolin pod nazivom „Tragovi“.
Tatjana Antolin članica je Likovnoga odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru od 1992. godine. Slikarstvom se bavi od rane mladosti, sudionica je brojnih skupnih i samostalnih izložbi.

Izložba T. Antolin 10

2012. godine dobitnica je nagrade na Križevačkim susretima.
Izložbu je otvorila i o radovima govorila Gordana Remussini: „Iako se Tatjanino slikarstvo promijenilo u proteklih osam godina, njegova srž ostala je ista. Ostaje vjerna temama koje je zaokupljaju od kada sam se prvi put susrela s njenim opusom. Tematski usmjerena prema prirodi, biljkama, cvijeću te idiličnim prikazima razasutih kućica na obroncima brežuljaka, autorica kao da ima romantičarsku težnju, nakon stresnih situacija kojima je izložena tijekom dana, da se ogrne sigurnošću tišine i mira koji takvi prizori pružaju. Dubinski promatrajući Tatjanine slike morali bismo biti svjesni da naša mašta i osjetilne gradacije nemaju granica.“
U ime Ogranka Matice hrvatske u Samoboru nazočne je uvodno pozdravila Lada Lokmer, a u glazbenom dijelu programa nastupio je klarinetski trio, mladi nagrađivani glazbenici, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora u klasi prof. Vesne Radinčić: Jakov Jagodić, Veronika Maros i Nela Bošnjak. Izveli su dvije skladbe: J. Bouffil: Trio en la mineur i J. Semler-Collery: Terzetto.
Izložba će biti otvorena do 28. svibnja 2022. godine.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Lipanj 
 

28. 6. 2022. u 18:30: Promocija zbirke pjesama Vlatke Bošnjak "Odjeci esencije"; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za odrasle

 

Likovna kolonija u Taru

 

Samoborske pjesničke večeri

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.