U Samoborskom muzeju predstavljeno je XVI. izdanje lista Ričet z domače kujhne te otvorena izložba karikatura Hrvatskog društva karikaturista, uoči otvaranja 196. samoborskog fašnika.

Promocija Ričeta i izložba karikatura 13

List Ričet z domače kujhne osmišljen je u sjećanje na Josipa Komparea, koji je vodio fašnički dnevnik šaljivoga sadržaja nazvan upravo tim imenom. Urednik i voditelj događanja, Zoran Perović, zahvalio je TZ Samobor i svim sudionicima koji su dali svoj doprinos u ovogodišnjem te u svim dosadašnjim izdanjima Ričeta.

Svoje su uratke pročitali i Zdravko Škrapec, Vlasta Mažuranić, Vlatka Bošnjak, Ivo Markulin, Želimir Štahan i Zoran Perović.

O izloženim karikaturama umjetnika i karikaturista Hrvatskog društva karikaturista govorio je predsjednik Davor Trgovčević, zahvalivši na sudjelovanju i podsjetivši na važnost očuvanja karikature kao umjetnosti. Izložbi je nazočio i Nik Titanik (Nikola Plečko), dugogodišnji autor karikatura samoborskoga fašnika. Nazočne je pozdravio i Gordan Črpić, predsjednik Ogranka MH Samobor, a izložbu je otvorila gradonačelnica grada Samobora, Petra Škrobot.

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj
15. 7. 2022. u 20 sati; otvorenje izložbe s 2. likovne kolonije u Taru; predvorje T. D. Komunalac Samobor, ul. 151. samoborske brigade HV 2
 
Kolovoz
XVIII. večeri vina i pjesme (u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta i Ogranka MH Samobor); Samobor
 

Samoborske pjesničke večeri

 

Rujan

XVII. Bakuš slavagorski (u organizaciji udruge Bratovština sv. Vinka Slavagora i Ogranka MH Samobor); Slavagora

 

Izložba radova s 24. žumberačke likovne kolonije (u organizaciji Žumberačkog vikarijata, Gradske knjižnice Samobor i Ogranka MH Samboro); Gradska knjižnica Samobor

 

29. 9. 2022.; 31. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu; crkva sv. Mihalja u Samoboru

 

Samoborske pjesničke večeri

 

Listopad 

Kviz "Koliko poznajem prošlost svoga grada?"; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade

 

Samoborske pjesničke večeri

 

Svi Sveti; Gradsko groblje Samobor (obilazak posljednjih počivališta znamenitih građana Samobora)

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.