Likovni umjetnici i pjesnici Ogranka MH Samobor, njihovi gosti susreli su se u subotu 19. lipnja 2021. godine  23 žumb lik kol 11

sa stanovnicma i potomcima Žumberčana, Jasnom Radić, predsjednicom TZ Žumberak i vlč. Milanom Vranešićem na prekrasnom Žumberku, kako bi kroz slikanje i poeziju, uživajući u prekrasnom krajoliku, podsjetili na važnost očuvanja ognjišta i rodne grude te potaknuli javnost na razmišljanje o načinu očuvanja života na brdovitom i zelenom, no nažalost, opustjelom Žumberku.

Na Koloniji je nastalo dvadesetak novih radova s motivima Žumberka, a u prigodnom su programu čitani stihovi posvećeni Žumberku, prirodi i rodnom kraju. Sudionici su uživali u ukusnoj kotlovini koju je pripremio jedan od starosjedilaca te kroz pjesmu i zajedništvo, uživajući u prirodnim ljepotama obogatili jedan žumberački dan.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Kolovoz 2021.

- 18. večeri vina i pjesme; u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta, sudjeluju članovi Ogranka MH Samobor

 

Rujan 2021.
-  XVII. Bakuš slavagorski; u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta i Ogranka MH Samobor
 
- izložba radova 23. žumberačke likovne kolonije; u suradnji sa žumberačkim vikrijatom
 
- 29. rujna 2021.; 30. susreti samoborskih pjesnika „Pri svetem MIhalu“; dodjela književne nagrade „Dragica Vrbenski“; obilazak rodne kuće Dragice Vrbenski
 
Listopad 2021.
- kviz „Koliko poznajem prošlost svoga grada?“; u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor
 
- 31. listopada 2021.; obilazak grobova znamenitih sugrađana i paljenje svijeća uoči blagdana Sviju Svetih
 

 

Samoborske pjesničke večeri (Facebook ili uživo, ovisno o epidemiološkoj situaciji i novim propisanim mjerama)

  
Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.