U izdanju Ogranka Matice hrvatske u Samoboru tiskana je knjiga autorice Marije Hrvoj: Carolina Samoborska, životne staze jedne dobrotvorke. Knjigu je uredila Zlata Bujan-Kovačević, lektorirao Žarko Anić-Antić, a naslovnicu oblikovao Branimir Dorotić. U razgovoru s autoricom Dragica Vrbenski, iseljenica i zaljubljenica u rodni kraj i grad Samobor, govori o životu hrvatskog iseljeništva, o povijesti Samobora i druženju s poznatim osobama. Ovo je priča o životu, dobroti, jednostavnosti, iseljenim Hrvatima i povijesnim događajima, potkrijepljena dokumentima Dragice Vrbenski (Caroline) i zavičajne zbirke Gradske knjižnice Samobor.

Carolina Samoborska 2

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Travanj
- predavanje o seobi ptica
- kviz „Lektira“, za učenike 4. razreda OŠ
- 24. 4. 2021. u 11 sati, Gradska knjižnica Samobor; 28. samoborski haiku susreti Darko Plažanin
- suradnja Likovnog odjela Ogranka MH Samobor i Dječjeg vrtića Grigor Vitez
- Majuš
- Samoborske pjesničke večeri
  
Svibanj 
- 31. susreti na Perkovčevom grobu
- Likovna kolonija u Taru
- Samoborske pjesničke večeri
  
Lipanj 
- 23. Žumberačka likovna kolonija
- sudjelovanje članova Ogranka na Večerima  hrvatske ljubavne poezije „Vrazova Ljubica“ „Gost (i) ona kod Vraza“ (u organizaciji POU Samobor)
- Samoborske pjesničke večeri
  

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.