U izdanju Ogranka Matice hrvatske u Samoboru tiskana je knjiga autorice Marije Hrvoj: Carolina Samoborska, životne staze jedne dobrotvorke. Knjigu je uredila Zlata Bujan-Kovačević, lektorirao Žarko Anić-Antić, a naslovnicu oblikovao Branimir Dorotić. U razgovoru s autoricom Dragica Vrbenski, iseljenica i zaljubljenica u rodni kraj i grad Samobor, govori o životu hrvatskog iseljeništva, o povijesti Samobora i druženju s poznatim osobama. Ovo je priča o životu, dobroti, jednostavnosti, iseljenim Hrvatima i povijesnim događajima, potkrijepljena dokumentima Dragice Vrbenski (Caroline) i zavičajne zbirke Gradske knjižnice Samobor.

Carolina Samoborska 2

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Kolovoz 2021.

- 18. večeri vina i pjesme; u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta, sudjeluju članovi Ogranka MH Samobor

 

Rujan 2021.
-  XVII. Bakuš slavagorski; u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta i Ogranka MH Samobor
 
- izložba radova 23. žumberačke likovne kolonije; u suradnji sa žumberačkim vikrijatom
 
- 29. rujna 2021.; 30. susreti samoborskih pjesnika „Pri svetem MIhalu“; dodjela književne nagrade „Dragica Vrbenski“; obilazak rodne kuće Dragice Vrbenski
 
Listopad 2021.
- kviz „Koliko poznajem prošlost svoga grada?“; u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor
 
- 31. listopada 2021.; obilazak grobova znamenitih sugrađana i paljenje svijeća uoči blagdana Sviju Svetih
 

 

Samoborske pjesničke večeri (Facebook ili uživo, ovisno o epidemiološkoj situaciji i novim propisanim mjerama)

  
Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.