Samoborski ogranak Matice hrvatske od 2014. godine organizira kviz pod nazivom ''Koliko poznajem prošlost svoga grada'' povodom proslave Dana grada Samobora.

Tako je i ove, 2019. godine, na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor Kviz održan po šesti puta. Kviz je namijenjen učenicima četvrtih razreda osnovnih škola, a osmislila ga je i vodi od početka do danas, Sandra Sinković, potpredsjednica Ogranka MH Samobor i voditeljica Povijesnoga odjela Ogranka. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osnovnih škola Samobor, Bogumila Tonija i Milana Langa. Pobijedila je skupina „Tončeki“ iz Osnovne škole Bogumila Tonija, na drugom mjestu bila je skupina „Langice“ iz Osnovne škole Milana Langa Bregana, dok je treće mjesto zauzela skupina „Hajdi“ iz Osnovne škole Samobor. Svim učenicama darovane su zahvalnice i prigodne nagrade, a pobjednička skupina osvojila je jednogodišnju besplatnu članarinu u Samoborskoj knjižnici, ujedno suorganizatoru ove aktivnosti. Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zagrebačke županije.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Studeni 2023.

24. 11. 2023. u 13 sati OŠ Milana Langa Bregana; Pjesničkom riječju Stop nasilju; u suradnji s OŠ Milana Langa Bregana

 

Samoborske pjesničke večeri

 

 

Prosinac 2023.

Advent u Samoboru

2. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 1. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

9. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 2. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

16. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 3. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

23. 12. 2023. u 17 sati; paljenje 4. adventske svijeće; Trg kralja Tomislava u Samoboru

 

Samoborske pjesničke večeri

 

2. redovita godišnja Skupština OMH Samobor za 2023. godinu

  

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.