Samoborski ogranak Matice hrvatske od 2014. godine organizira kviz pod nazivom ''Koliko poznajem prošlost svoga grada'' povodom proslave Dana grada Samobora.

Tako je i ove, 2019. godine, na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor Kviz održan po šesti puta. Kviz je namijenjen učenicima četvrtih razreda osnovnih škola, a osmislila ga je i vodi od početka do danas, Sandra Sinković, potpredsjednica Ogranka MH Samobor i voditeljica Povijesnoga odjela Ogranka. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osnovnih škola Samobor, Bogumila Tonija i Milana Langa. Pobijedila je skupina „Tončeki“ iz Osnovne škole Bogumila Tonija, na drugom mjestu bila je skupina „Langice“ iz Osnovne škole Milana Langa Bregana, dok je treće mjesto zauzela skupina „Hajdi“ iz Osnovne škole Samobor. Svim učenicama darovane su zahvalnice i prigodne nagrade, a pobjednička skupina osvojila je jednogodišnju besplatnu članarinu u Samoborskoj knjižnici, ujedno suorganizatoru ove aktivnosti. Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zagrebačke županije.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj 2020.
Likovna kolonija Tar
 
Kolovoz 2020.
Večeri vina i pjesme (u organizaciji i suradnji s udrugom Samoborska vinska cesta); Samobor
 
Rujan 2020.
Bakuš Slavagorski (u organizaciji i suradnji s udrugom Bratovština sv. Vinka Slavagora), Slavagora, Samobor
 

29. rujna 2020.; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; kapela sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.