Samoborski ogranak Matice hrvatske od 2014. godine organizira kviz pod nazivom ''Koliko poznajem prošlost svoga grada'' povodom proslave Dana grada Samobora.

Tako je i ove, 2019. godine, na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor Kviz održan po šesti puta. Kviz je namijenjen učenicima četvrtih razreda osnovnih škola, a osmislila ga je i vodi od početka do danas, Sandra Sinković, potpredsjednica Ogranka MH Samobor i voditeljica Povijesnoga odjela Ogranka. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osnovnih škola Samobor, Bogumila Tonija i Milana Langa. Pobijedila je skupina „Tončeki“ iz Osnovne škole Bogumila Tonija, na drugom mjestu bila je skupina „Langice“ iz Osnovne škole Milana Langa Bregana, dok je treće mjesto zauzela skupina „Hajdi“ iz Osnovne škole Samobor. Svim učenicama darovane su zahvalnice i prigodne nagrade, a pobjednička skupina osvojila je jednogodišnju besplatnu članarinu u Samoborskoj knjižnici, ujedno suorganizatoru ove aktivnosti. Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zagrebačke županije.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Studeni 2019.
 
14. 11. 2019. u 20 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
20. 11. 2019. u 19 sati, galerija Art Zumbur u Samoboru; Božićna izložba radova članova Likovnoga odjela Ogranka MH Samobor
 
Advent u Samoboru u 17 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru:
30. 11. 2019. - paljenje 1. adventske svijeće
 
  
Prosinac 2019.
 
Advent u Samoboru u 17 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru:
7. 12. 2019.  - paljenje 2. adventske svijeće
14. 12. 2019. -  paljenje 3. adventske svijeće
21. 12. 2019. - paljenje 4. adventske svijeće
 
II. godišnja Skupština Ogranka MH Samobor i prigodno blagdansko druženje u prostorijama Ogranka MH Samobor na Trgu Matice hrvatske 5 u Samoboru
 
Samoborske pjesničke večeri
 
  
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.