U subotu 15. lipnja 2019. navršena je dvadeset i prva godina druženja umjetnika na Žumberku, 21. žumberačka likovna kolonijaŽumberak 2019. 8

- održana u suradnji sa žumberačkim vikarom Milom Vranešićem koji je i ove godine članovima Ogranka MH Samobor velikodušno otvorio vrata župnoga ureda Sv. Ivana Krstitelja u Grabru. Po prvi je puta ostvarena  i suradnja s Turističkom udrugom Žumberak, čija je predsjednica Jasna Radić sudjelovala na ovogodišnjoj koloniji. Mile Vranešić zahvalio je umjetnicima: slikarima i pjesnicima na dugogodišnjoj suradnji, istaknuvši kako je ova tradicionalna Žumberačka likovna kolonija još više oplemenjena te dobiva sve veće i ljepše obrise, jer najveća je ljepota imati mogućnost sastajanja i druženja u kojemu se ljudi međusobno obogaćuju. Zahvalio je na pjesničkim prilozima i umjetničkim djelima koja putuju s njime po svijetu i tako pronose ljepote Žumberka. Na koloniji su sudjelovali članovi Književnoga i Likovnoga odjela Ogranka MH Samobor: Nada Bošković, Anastazija Noršić, Danica Telišman, Nada Brglez, Ivo Markulin, Vlatka Bošnjak, Zoran Perović, Snježana Zakanj Radovanić, Maja Šmit, Grozdana Korpar, Zdenka Resar, Đurđica Debogović, Željko Nemec, Nevenka Miklenić, Maja Cipek, Tatjana Antolin i Lada Lokmer. U glazbenom dijelu programa nastupio je duo MaLa.

Žumberak 2019. 5

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2020.

29. rujna 2020. u 19 sati; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; crkva sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.