U srijedu 29. svibnja 2019. u samoborskoj je Gradskoj knjižnici održana promocija zbirke pjesama Božidara Laušina „Legenda o šumi“ u izdanju Ogranka MH Samobor, a uz potporu Grada Samobora i Zagrebačke županije. To je prva zbirka pjesama autora, koji je u svome djelu na zanimljiv način opisao gljivarske dogodovštine, utkao ljubav prema prirodi te ujedno prikazao svoj životni put. Promocija B. Laušin

U prepunom prostoru knjižnice, autora je predstavio urednik izdanja Zoran Perović, opisavši Laušinov put na jednostavan i zanimljiv način – kakav i sam autor jest. Božidar Laušin član je Ogranka MH Samobor i tajnik gljivarske udruge „Sunčanica-Samobor“. U ime Ogranka MH Samobor goste je pozdravio Zoran Perović, koji je uz autora i desetogodišnju Idu Galetić, ugodno iznenađenje večeri, čitao stihove na kajkavskom dijalektu, u kojem je djelo i napisano. Goste je pozdravila i ravnateljica Knjižnice Mirjana Dimnjaković te zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. U glazbenom dijelu programa nastupio je Ivan Sečen, koji je uglazbio pjesmu iz zbirke pod nazivom „Balada o vrganju“  te duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer).

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Siječanj 2021. 

Najave uskoro...

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.