Na ovogodišnjem Majušu, uz članove Ogranka MH Samobor sudjelovali su, kao i unazad nekoliko godina, članice i članovi udruge Etnofletno, koji su svojim pjevanjem i prigodnom odjećom („kak su se nosili naši stari“) doprinijeli ugođaju kićenja mladog bukovog drveta. Običaj je preuzet iz knjige Milana Langa „Samobor narodni život i običaji“, koji je tradicijski bio vezan uz Samobor i okolna sela do 50-ih godina 20. stoljeća. Zahvaljujući članovima Ogranka MH Samobor, koji su taj stari običaj oživjeli prije dvanaestak godina, svake se godine kiti mlado bukovo drvo – Majuš – pokraj zdenca na glavnom samoborskom trgu, pjevaju se marijanske pjesme i čitaju stihovi. Ove nas je godine svojim stihovima počastila gospođa Ljubica Šego.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2019. 
 
14. 9. 2019. u 17 sati; Slavagora – XVI. Bakuš slavagorski, pjesničko-glazbena manifestacija na temu vinogradarskih običaja samoborskog kraja (Bratovština sv. Vinka Slavagora)
 
19. 9. 2019. u 19:30 sati; kafić „Fulir“ u Samoboru, Samoborske pjesničke večeri
 
29. 9. 2019. u 18 sati; Kapela sv. Mihalja u Samoboru; 28. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.