Na ovogodišnjem Majušu, uz članove Ogranka MH Samobor sudjelovali su, kao i unazad nekoliko godina, članice i članovi udruge Etnofletno, koji su svojim pjevanjem i prigodnom odjećom („kak su se nosili naši stari“) doprinijeli ugođaju kićenja mladog bukovog drveta. Običaj je preuzet iz knjige Milana Langa „Samobor narodni život i običaji“, koji je tradicijski bio vezan uz Samobor i okolna sela do 50-ih godina 20. stoljeća. Zahvaljujući članovima Ogranka MH Samobor, koji su taj stari običaj oživjeli prije dvanaestak godina, svake se godine kiti mlado bukovo drvo – Majuš – pokraj zdenca na glavnom samoborskom trgu, pjevaju se marijanske pjesme i čitaju stihovi. Ove nas je godine svojim stihovima počastila gospođa Ljubica Šego.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Siječanj 2021. 

Najave uskoro...

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.