U samoborskoj Galeriji Prica, 15. i 17. travnja, predstavilo se 14 mladih glazbenika na VI. smotri samoborskih studenata glazbe, koje je organizator Ogranak Matice hrvatske u Samoboru. Studente i nazočne profesore, prijatelje, kolege i posjetitelje pozdravili su u ime organizatora prof. Ivan Mužanić, voditelj Smotre i prof. dr. sc. Gordan Črpić, predsjednik samoborskih matičara.

Nastupile su violinistice Lara Rimac, Rebeka Heaton i Ema Kalšan, violist Filip Vitko, gitaristica Marta Faullend Heferer, klarinetisti Ivo Tikvica, Filip Mikuša, Jan Plevko i Antonio Uremović, klavirist Sven Brajković, harmonikaš Paulo Rušnov, flautistica Nikolina Hapač, tamburaš Marko Blašković te udaraljkaši Luka Ivir i Franko Štrbac, svi redom vrsni glazbenici i studenti s brojnim priznanjima i nagradama. Na klaviru ih je pratio prof. Domagoj Guščić, stalni umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu. Ovogodišnja je Smotra pokazala veliko bogatstvo mladih glazbenika kojim bi se mogli ponositi i gradovi veći od pitoresknog Samobora. Međutim, kako se tradicija muziciranja u Samoboru proteže stoljećima u prošlost, ne čudi kako u ovom trenutku Samobor ima 28 studenata glazbe na glazbenim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Za to je najzaslužnija samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić, koja je već godinama prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj. Upravo u suradnji s GŠ Ferdo Livadić, POU Samobor te uz pokroviteljstvo Grada Samobora ova kulturna manifestacija postaje jedno od temeljnih događanja na samoborskoj glazbenoj sceni.

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Napomena: Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19 te organizacijskih i vremenskih prilika moguće su promjene u provođenju aktivnosti. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Siječanj 2021. 

Najave uskoro...

 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.