U samoborskoj Galeriji Prica, 15. i 17. travnja, predstavilo se 14 mladih glazbenika na VI. smotri samoborskih studenata glazbe, koje je organizator Ogranak Matice hrvatske u Samoboru. Studente i nazočne profesore, prijatelje, kolege i posjetitelje pozdravili su u ime organizatora prof. Ivan Mužanić, voditelj Smotre i prof. dr. sc. Gordan Črpić, predsjednik samoborskih matičara.

Nastupile su violinistice Lara Rimac, Rebeka Heaton i Ema Kalšan, violist Filip Vitko, gitaristica Marta Faullend Heferer, klarinetisti Ivo Tikvica, Filip Mikuša, Jan Plevko i Antonio Uremović, klavirist Sven Brajković, harmonikaš Paulo Rušnov, flautistica Nikolina Hapač, tamburaš Marko Blašković te udaraljkaši Luka Ivir i Franko Štrbac, svi redom vrsni glazbenici i studenti s brojnim priznanjima i nagradama. Na klaviru ih je pratio prof. Domagoj Guščić, stalni umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu. Ovogodišnja je Smotra pokazala veliko bogatstvo mladih glazbenika kojim bi se mogli ponositi i gradovi veći od pitoresknog Samobora. Međutim, kako se tradicija muziciranja u Samoboru proteže stoljećima u prošlost, ne čudi kako u ovom trenutku Samobor ima 28 studenata glazbe na glazbenim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Za to je najzaslužnija samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić, koja je već godinama prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj. Upravo u suradnji s GŠ Ferdo Livadić, POU Samobor te uz pokroviteljstvo Grada Samobora ova kulturna manifestacija postaje jedno od temeljnih događanja na samoborskoj glazbenoj sceni.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj 2020.
Likovna kolonija Tar
 
Kolovoz 2020.
Večeri vina i pjesme (u organizaciji i suradnji s udrugom Samoborska vinska cesta); Samobor
 
Rujan 2020.
Bakuš Slavagorski (u organizaciji i suradnji s udrugom Bratovština sv. Vinka Slavagora), Slavagora, Samobor
 

29. rujna 2020.; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; kapela sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.