U četvrtak 28. ožujka 2019. godine u Centru za mlade Bunker u Samoboru održana je redovita godišnja skupština Ogranka MH Samobor, kojoj su, uz članove i prijatelje, nazočili i predstavnici Grada Samobora i Zagrebačke županije.

                                         

Skupština 1Skupština 3

                                         Skupština 4

Kroz mnogobrojne programske aktivnosti koje se provode tijekom cijele kalendarske godine, Ogranak MH Samobor jedan je od najprisutnijih kulturnih udruga na području Grada, a svojim djelovanjem nastoji njegovati naslijeđena dobra te ih promicati, kako na dobrobit  današnjih, tako i budućih generacija. Predsjednik Ogranka MH Samobor Gordan Črpić zahvalio je svim članovima na njihovom doprinosu i angažmanu te istaknuo odličnu suradnju s Gradom Samoborom i Zagrebačkom županijom, naglasivši kako je u današnjem svijetu možda jedini izlaz za „pronalaženje sebe samoga kao čovjeka“ odnosno čovjekov spas - upravo u kulturi i umjetnosti, koja, na žalost, danas nije na „visokoj cijeni“. Za doprinos u promicanju kulturnih vrijednosti i u djelovanju Ogranka MH Samobor dodijeljene su pohvalnice članovima Ogranka Janku Dimnjakoviću, Vladi Gvozdanoviću i Vesni Surmi, za iskazanu dugogodišnju podršku i doprinos u promicanju kulturnih vrijednosti i djelovanju Ogranka MH Samobor zahvalnice su dodijeljene Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji, Juri Horvatu i Jadranki Dujić Frlan, a za iskazanu podršku i pomoć u djelovanju i ostvarenju programskih aktivnosti Ogranka, dugogodišnjim suradnicima Antunu Pavlinu i Ireni Šepl. 
Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat izrazio je zadovoljstvo radom Ogranka, zahvaljujući svim članovima i sudionicima mnogobrojnih programskih aktivnosti koje Ogranak provodi. Izrazio je i osobno zadovoljstvo kao sudionik raznovrsnih programa Ogranka te istaknuo odličnu suradnju Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora i Ogranka MH Samobor, izrazivši nadu u uspješan nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo, naglasivši kako „vrata“ Ureda jesu i uvijek će biti otvorena za ovako vrijedne ciljeve. 
Gospođa Jadranka Dujić Frlan, voditeljica Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije, zahvalila je Ogranku na dodijeljenim zahvalnicama, istaknuvši kako je dugogodišnji pratitelj programskih aktivnosti Ogranka te i, sukladno mogućnostima, povremeni posjetitelj. Zahvalila je članovima na entuzijazmu koji ulažu u svoj (možda nedovoljno cijenjen i nedovoljno prepoznat) rad, navodeći kako je kultura pokretač i temelj društva iz kojeg sve proizlazi. Izrazila je nadu u daljnju uspješnu suradnju Zagrebačke županije i Ogranka MH Samobor.
Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić pozdravivši nazočne, zahvalio je na dodijeljenoj Zahvalnici Zagrebačkoj županiji, istaknuvši kako čovjek od svojih prapovijesnih početaka ima potrebu oslikati, opjevati i na druge načine dočarati sve ono što doživljava i proživljava. U tom smislu, istaknuo je nadu u povratak „današnjeg čovjeka“ samome sebi. Zahvalio je članovima Ogranka što svojim programima čuvaju kulturu i tradiciju, kako grada Samobora i samoborskoga kraja, tako i Županije.
Nakon završetka radnog dijela, uslijedilo je druženje, a svojim je muziciranjem na violini događaj obogatio voditelj Glazbenoga odjela Ogranka, Ivan Mužanić, odsviravši meditaciju iz opere Thaïs Julesa Masseneta.
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2020.

29. rujna 2020. u 19 sati; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; crkva sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.