Uoči otvorenja 193. samoborskog fašnika u  Samoborskom muzeju predstavljen je trinaesti broj humoristično-satiričkog lista „Ričet z domače kujhne“,Ričet 2019 edited
koji uređuje Zoran Perović sa suradnicima (članovi Ogranka MH Samobor i Ogranka MH Sveta Nedjelja, Hrvatsko društvo karikaturista, Turistička zajednica Grada Samobora i dr.). Idejni začetnik lista (koji izlazi od 2005. godine i u čijem su prvom sastavu bili Ivo Markulin, Miroslav Milonjić, Božidar Krajačić, Zoran Perović i Milan Žegarac) bio je Zoran Perović, a naziv lista osmislio je Milan Žegarac, u spomen na Josipa Komparea, koji je pišući dnevnik pod istim nazivom, opisivao događaje samoborskoga fašnika od prve fašničke povorke u Samoboru (XVIX stoljeće). Ovogodišnji broj predstavio je urednik Zoran Perović, a priloge su čitali: Vlasta Mažuranić, Ivek Milčec, Nada Bošković, Ivan Dujmović,Zoran Perović i Lada Lokmer. 
U prigodnom igrokazu koji je napisao Zdravko Škrapec, nastupili su: Snježana Zakanj Radovanić, Metka Šetin, Božidar Laušin, Zdravko Škrapec, Stjepan Bošković i Lada Lokmer, a svoje fašničke uratke predstavio je i Ivo Markulin. Završetak programa obilježen je degustacijom ukusnoga ričeta, kojega je „skuhala“  Barbara Začinek (lik iz izvedenoga skeča „U Sudnici“).
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj 2020.
Likovna kolonija Tar
 
Kolovoz 2020.
Večeri vina i pjesme (u organizaciji i suradnji s udrugom Samoborska vinska cesta); Samobor
 
Rujan 2020.
Bakuš Slavagorski (u organizaciji i suradnji s udrugom Bratovština sv. Vinka Slavagora), Slavagora, Samobor
 

29. rujna 2020.; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; kapela sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.