Uoči otvorenja 193. samoborskog fašnika u  Samoborskom muzeju predstavljen je trinaesti broj humoristično-satiričkog lista „Ričet z domače kujhne“,Ričet 2019 edited
koji uređuje Zoran Perović sa suradnicima (članovi Ogranka MH Samobor i Ogranka MH Sveta Nedjelja, Hrvatsko društvo karikaturista, Turistička zajednica Grada Samobora i dr.). Idejni začetnik lista (koji izlazi od 2005. godine i u čijem su prvom sastavu bili Ivo Markulin, Miroslav Milonjić, Božidar Krajačić, Zoran Perović i Milan Žegarac) bio je Zoran Perović, a naziv lista osmislio je Milan Žegarac, u spomen na Josipa Komparea, koji je pišući dnevnik pod istim nazivom, opisivao događaje samoborskoga fašnika od prve fašničke povorke u Samoboru (XVIX stoljeće). Ovogodišnji broj predstavio je urednik Zoran Perović, a priloge su čitali: Vlasta Mažuranić, Ivek Milčec, Nada Bošković, Ivan Dujmović,Zoran Perović i Lada Lokmer. 
U prigodnom igrokazu koji je napisao Zdravko Škrapec, nastupili su: Snježana Zakanj Radovanić, Metka Šetin, Božidar Laušin, Zdravko Škrapec, Stjepan Bošković i Lada Lokmer, a svoje fašničke uratke predstavio je i Ivo Markulin. Završetak programa obilježen je degustacijom ukusnoga ričeta, kojega je „skuhala“  Barbara Začinek (lik iz izvedenoga skeča „U Sudnici“).
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2020.

29. rujna 2020. u 19 sati; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; crkva sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.