Programska aktivnost Ogranka MH Samobor Susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu dio je programa Književnoga odjela Ogranka MH Samobor kojega je uz pomoć tadašnjih suradnika prije dvadeset i sedam godina utemeljila danas počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel.
U subotu 29. rujna 2018. godine kapela sv. Mihalja u Samoboru bila je prepuna Mihal 2018. 5
sudionika i gostiju koji su mogli uživati u bogatom književno-glazbenom programu.
Na ovogodišnjim susretima svojim se pjesmama predstavilo pedeset i četiri autora, što je do sada najveći broj sudionika. Na Susretima se svake godine za najbolji književni izričaj, o čemu odluku donosi peteročlano povjerenstvo, dodjeljuje nagrada Dragica Vrbenski, koju je na ovogodišnjim susretima osvojio Ivo Markulin za pjesmu na kajkavskom dijalektu pod nazivom Osa.
Novost je da su dodijeljene i dvije pohvalnice: za najbolju pjesmu na standardnom jeziku Branimiru Dorotiću koji se predstavio s pjesmom Spomenar te Ljubici Šego za prozni tekst Balada o Rozaliji i njenom starom. Nagrade je dobitnicima uručila gđa Đurđa Vuković, rođakinja pokojne donatorice Dragice Vrbenski.
Uz pjesnike koji su čitali svoje pjesme, tiskane kao i svake godine u Zborniku, u glazbenom dijelu programa nastupili su Đurđica Pleše Vuica i Franjo Sina Gluščić uz klavirsku pratnju Krešimira Hercega. Uime Ogranka MH Samobor nazočne je pozdravila potpredsjednica Sandra Sinković, uime Grada Samobora, koji je i materijalni podupiratelj ovoga programa, potpredsjednica Kulturnoga vijeća gđa Maja Gračanin te uime Župe sv. Anastazije Saomobor župnik Davor Štuljan.
Voditelj Susreta, Zoran Perović, izrazio je nadu, s obzirom na izuzetni ovogodišnji odaziv pjesnika, u još bolju kulturnu budućnost na području Grada Samobora, a uz čiju se potporu program i odvija
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Listopad 2019.
 
17. 10. 2019. u 11 sati; Gradska knjižnica Samobor Odjel za djecu i mlade; Kviz „Koliko poznajem prošlost svojega grada?“ – kviz za učenike 4. razreda osnovnih škola s područja Grada Samobora i Zagrebačke županije
 
19. 10. 2019. u 19 sati, Komunalac d.o.o. Samobor, 151. Samoborske brigade HV 2; Susreti V; zajednička izložba likovnih radova ogranaka Matice hrvatske Samobor, Zaprešić, Jastrebarsko i Sveta Nedelja
 
Samoborske pjesničke večeri – održavaju se jednom mjesečno u kafiću Fulir u Samoboru. U programu nastupaju pjesnici Ogranka MH Samobor i njihovi gosti.
 
31. 10. 2019. u 18 sati; Samoborsko groblje; spomen na znamenite građane i pokojne članove Ogranka MH Samobor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.