U Gradskoj knjižnici Samobor otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 20. žumberačkoj likovnoj koloniji u Grabru. Pokretač ove vrijedne kulturne manifestacije bio je pokojni Boris Debogović, kojem je namjera bila spojiti ljubav prema prirodi i umjetnosti te potaknuti život u već i u to doba pomalo zaboravljenom žumberačkom kraju.

Žumberačka likovna kolonija održava se dvadeset godina a u njoj sudjeluju likovnjaci i pjesnici Ogranka MH Samobor i njihovi gosti nastojeći  održati živom ideju Borisa Debogovića. U istom duhu angažiran je i žumberački vikar Mile Vranešić koji svojim požrtvovnim radom, zalaganjem i vedrinom neumorno udahnjuje nadu i daje postojanost svojim Žumberčanima. Ovogodišnju je izložbu otvorio Željko Nemec, a slikama su se predstavili:  Jasminka Banušić, Maja Cipek, Đurđica Debogović, Ljiljana Lonjak Bašić, Vlado Gvozdanović, Milan Kuhar, Grozdana Korpar, Biserka Jajić Habdelić, Franjo Jurčin, Zdenka Resar, Veronika Šimunec, Maja Šmit i Snježana Zakanj Radovanić. Posjetitelje je uvodno pozdravila ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, a program je vodila Snježana Zakanj Radovanić, voditeljica Likovnoga odjela Ogranka MH Samobor. Okupljene je pozdravio i predsjednik Lovačkog društva Srna Samobor, g. Marijan Lukišić, također sudionik ovogodišnje žumberačke likovne kolonije. U glazbenom dijelu programa nastupio je Duo MaLa.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Studeni 2019.
 
14. 11. 2019. u 20 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
20. 11. 2019. u 19 sati, galerija Art Zumbur u Samoboru; Božićna izložba radova članova Likovnoga odjela Ogranka MH Samobor
 
Advent u Samoboru u 17 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru:
30. 11. 2019. - paljenje 1. adventske svijeće
 
  
Prosinac 2019.
 
Advent u Samoboru u 17 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru:
7. 12. 2019.  - paljenje 2. adventske svijeće
14. 12. 2019. -  paljenje 3. adventske svijeće
21. 12. 2019. - paljenje 4. adventske svijeće
 
II. godišnja Skupština Ogranka MH Samobor i prigodno blagdansko druženje u prostorijama Ogranka MH Samobor na Trgu Matice hrvatske 5 u Samoboru
 
Samoborske pjesničke večeri
 
  
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.