U Gradskoj knjižnici Samobor otvorena je izložba likovnih radova nastalih na 20. žumberačkoj likovnoj koloniji u Grabru. Pokretač ove vrijedne kulturne manifestacije bio je pokojni Boris Debogović, kojem je namjera bila spojiti ljubav prema prirodi i umjetnosti te potaknuti život u već i u to doba pomalo zaboravljenom žumberačkom kraju.

Žumberačka likovna kolonija održava se dvadeset godina a u njoj sudjeluju likovnjaci i pjesnici Ogranka MH Samobor i njihovi gosti nastojeći  održati živom ideju Borisa Debogovića. U istom duhu angažiran je i žumberački vikar Mile Vranešić koji svojim požrtvovnim radom, zalaganjem i vedrinom neumorno udahnjuje nadu i daje postojanost svojim Žumberčanima. Ovogodišnju je izložbu otvorio Željko Nemec, a slikama su se predstavili:  Jasminka Banušić, Maja Cipek, Đurđica Debogović, Ljiljana Lonjak Bašić, Vlado Gvozdanović, Milan Kuhar, Grozdana Korpar, Biserka Jajić Habdelić, Franjo Jurčin, Zdenka Resar, Veronika Šimunec, Maja Šmit i Snježana Zakanj Radovanić. Posjetitelje je uvodno pozdravila ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, a program je vodila Snježana Zakanj Radovanić, voditeljica Likovnoga odjela Ogranka MH Samobor. Okupljene je pozdravio i predsjednik Lovačkog društva Srna Samobor, g. Marijan Lukišić, također sudionik ovogodišnje žumberačke likovne kolonije. U glazbenom dijelu programa nastupio je Duo MaLa.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2020.

29. rujna 2020. u 19 sati; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; crkva sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.