XV. Bakuš slavagorski, pjesničko-glazbena manifestacija na temu vinogradarskih običaja samoborskog kraja, održana je zbog nepovoljnih vremenskih prilika umjesto na Slavagori - u sjedištu samoborske vinogradarsko vinarske- udruge, popularnoj Brenti u Samoboru. U programu su, osim organizatora Bratovštine sv. Vinka Slavagora i Ogranka MH Samobor sudjelovale i Gljivarska udruga „Sunčanica“ te udruga Samoborska vinska cesta.

Uime Bratovštine nazočne je pozdravio Stjepan Šančić, a uime Ogranka MH Samobor predsjednik Gordan Črpić. U bogatom kulturno-umjetničkom programu, voditelj programa Zoran Perović podsjetio je na početak održavanja Bakuša, kojega je osmislio i u to vrijeme vodio Milan Žegarac te još jednom zahvalio pokojnoj Danici Franjko koja je svojim ukusnim domaćim kolačima uljepšavala manifestacije. Prisjetio se i kostima, izrađenih upravo za ovu prigodu koje je vrijedno šila Nada Bošković te mnogobrojnih glazbenika, umjetnika i kulturno-umjetničkih društava koja su kroz proteklih petnaestak godina dali svoj doprinos održavanju i očuvanju ove manifestacije. U programu ovogodišnjega Bakuša sudjelovali su pjesnici Ogranka MH Samobor i glazbeni duo MaLa, a gost iznenađenja bio je Hajro Pašalić, odsviravši glazbenu točku na saksofonu.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Listopad 2019.
 
17. 10. 2019. u 11 sati; Gradska knjižnica Samobor Odjel za djecu i mlade; Kviz „Koliko poznajem prošlost svojega grada?“ – kviz za učenike 4. razreda osnovnih škola s područja Grada Samobora i Zagrebačke županije
 
19. 10. 2019. u 19 sati, Komunalac d.o.o. Samobor, 151. Samoborske brigade HV 2; Susreti V; zajednička izložba likovnih radova ogranaka Matice hrvatske Samobor, Zaprešić, Jastrebarsko i Sveta Nedelja
 
Samoborske pjesničke večeri – održavaju se jednom mjesečno u kafiću Fulir u Samoboru. U programu nastupaju pjesnici Ogranka MH Samobor i njihovi gosti.
 
31. 10. 2019. u 18 sati; Samoborsko groblje; spomen na znamenite građane i pokojne članove Ogranka MH Samobor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.