XV. Bakuš slavagorski, pjesničko-glazbena manifestacija na temu vinogradarskih običaja samoborskog kraja, održana je zbog nepovoljnih vremenskih prilika umjesto na Slavagori - u sjedištu samoborske vinogradarsko vinarske- udruge, popularnoj Brenti u Samoboru. U programu su, osim organizatora Bratovštine sv. Vinka Slavagora i Ogranka MH Samobor sudjelovale i Gljivarska udruga „Sunčanica“ te udruga Samoborska vinska cesta.

Uime Bratovštine nazočne je pozdravio Stjepan Šančić, a uime Ogranka MH Samobor predsjednik Gordan Črpić. U bogatom kulturno-umjetničkom programu, voditelj programa Zoran Perović podsjetio je na početak održavanja Bakuša, kojega je osmislio i u to vrijeme vodio Milan Žegarac te još jednom zahvalio pokojnoj Danici Franjko koja je svojim ukusnim domaćim kolačima uljepšavala manifestacije. Prisjetio se i kostima, izrađenih upravo za ovu prigodu koje je vrijedno šila Nada Bošković te mnogobrojnih glazbenika, umjetnika i kulturno-umjetničkih društava koja su kroz proteklih petnaestak godina dali svoj doprinos održavanju i očuvanju ove manifestacije. U programu ovogodišnjega Bakuša sudjelovali su pjesnici Ogranka MH Samobor i glazbeni duo MaLa, a gost iznenađenja bio je Hajro Pašalić, odsviravši glazbenu točku na saksofonu.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Srpanj 2020.
Likovna kolonija Tar
 
Kolovoz 2020.
Večeri vina i pjesme (u organizaciji i suradnji s udrugom Samoborska vinska cesta); Samobor
 
Rujan 2020.
Bakuš Slavagorski (u organizaciji i suradnji s udrugom Bratovština sv. Vinka Slavagora), Slavagora, Samobor
 

29. rujna 2020.; 29. susreti samoborskih pjesnika „Pri Svetem Mihalu“; kapela sv. Mihalja u Samoboru

 
 
Listopad 2020.
Kviz za učenike 4.r.OŠ „Koliko poznajem prošlost svoga grada“; Gradska knjižnica Samobor, Odjel za djecu i mlade
 
 
 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.