ZegaU Gradskoj knjižnici Samobor predstavljeno je drugo izdanje Malog tematskog rječnika samoborskoga i kajkavskog govora Milana Žegarca Peharnika, člana Književnog odjela Ogranka MH Samobor. O izdanju su govorili Milan Žegarac Peharnik i urednik izdanja Robert Škiljan. Rječnik u izdanju Samoborskog glasnika d.o.o tiskan je uz potporu Grada Samobora, Zagrebačke županije i donacija samoborskih poduzetnika. U odnosu na prvo izdanje tiskano 2003., ovo drugo izdanje nadopunjeno je s novih tristotinjak riječi, fraza i poslovica. Izdanje je recenzirao dr.sc. Alojz Jembrih, a kao stručni suradnik u oba izdanja sudjelovao je veliki poznavatelj kajkavštine, dr.sc. Mijo Lončarić. Izdanje je dizajnirao Mirko Čakanić. Mali tematski rječnik zbog svoje se posebnosti koristi na brojnim katedrama slavistike u Europi, a važno je naglasiti kako se u rječniku nalaze riječi, fraze i poslovice prikupljene od izvornih govornika isključivo s područja grada Samobora, a ne i njegove šire okolice, čiji se govor razlikuje od „gradskog“.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Rujan 2019. 
 
14. 9. 2019. u 17 sati; Slavagora – XVI. Bakuš slavagorski, pjesničko-glazbena manifestacija na temu vinogradarskih običaja samoborskog kraja (Bratovština sv. Vinka Slavagora)
 
19. 9. 2019. u 19:30 sati; kafić „Fulir“ u Samoboru, Samoborske pjesničke večeri
 
29. 9. 2019. u 18 sati; Kapela sv. Mihalja u Samoboru; 28. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.