Uoči otvorenja 193. samoborskog fašnika u  Samoborskom muzeju predstavljen je trinaesti broj humoristično-satiričkog lista „Ričet z domače kujhne“,Ričet 2019 edited
koji uređuje Zoran Perović sa suradnicima (članovi Ogranka MH Samobor i Ogranka MH Sveta Nedjelja, Hrvatsko društvo karikaturista, Turistička zajednica Grada Samobora i dr.). Idejni začetnik lista (koji izlazi od 2005. godine i u čijem su prvom sastavu bili Ivo Markulin, Miroslav Milonjić, Božidar Krajačić, Zoran Perović i Milan Žegarac) bio je Zoran Perović, a naziv lista osmislio je Milan Žegarac, u spomen na Josipa Komparea, koji je pišući dnevnik pod istim nazivom, opisivao događaje samoborskoga fašnika od prve fašničke povorke u Samoboru (XVIX stoljeće). Ovogodišnji broj predstavio je urednik Zoran Perović, a priloge su čitali: Vlasta Mažuranić, Ivek Milčec, Nada Bošković, Ivan Dujmović,Zoran Perović i Lada Lokmer. 
U prigodnom igrokazu koji je napisao Zdravko Škrapec, nastupili su: Snježana Zakanj Radovanić, Metka Šetin, Božidar Laušin, Zdravko Škrapec, Stjepan Bošković i Lada Lokmer, a svoje fašničke uratke predstavio je i Ivo Markulin. Završetak programa obilježen je degustacijom ukusnoga ričeta, kojega je „skuhala“  Barbara Začinek (lik iz izvedenoga skeča „U Sudnici“).
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Svibanj 2019.
 
10. svibnja 2019. u 9 sati; oslikavanje Dječjeg vrtića i jaslica „Grigor Vitez“ u Galgovu
 
11. svibnja 2019.; XXIV. likovna kolonija u Krašiću; Dani općine Krašić
 
23. svibnja 2019. u 12 sati; 29. susreti na Perkovčevom grobu:( polazak s Trga kralja Tomislava u 11:45 na samoborsko groblje), sudjeluju članovi OMH Samobor, OMH Zaprešić, OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, OŠ Bogumila Tonija, OŠ „Samobor“, Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine, Grad Zaprešić i Grad Samobor
 
16. svibnja 2019. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić „Fulir“ u Samoboru
 
18. svibnja 2019.; 3. likovna kolonija Cerinski vir
 
29. svibnja 2019. u 19 sati, promocija zbirke pjesama Božidara Laušina „Legenda o šumi“; Gradska knjižnica Samobor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.