Na Odjelu za djecu i mlade održan je po peti puta kviz „Koliko poznajem prošlost svojega grada?“ u organizaciji Ogranka MH Samobor i pod vodstvom potpredsjednice i voditeljice Povijesnoga odjela Ogranka, Sandre Sinković.

U ovogodišnjem su kvizu sudjelovali učenici 4. razreda osnovnih škola Samobor, Bogumila Tonija, Mihaela Šiloboda i Milana Langa. Pobijedili su učenici OŠ Bogumila Tonija „Tončeki“, drugo mjesto zauzeli su „Samoborski genijalci“ iz OŠ Samobor i „Medijska skupina“ OŠ Mihaela Šiloboda, a treći su bili „Langići“ iz OŠ Milana Langa. Učenici su se za kviz pripremili čitajući mali povijesni leksikon „Po jutru se grad poznaje“ autorica Ivanke Brekalo, Sandre Sinković i Gabrijele Žokalj. Za sve je sudionike Ogranak MH Samobor pripremio bogate nagrade. Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zagrebačke županije.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Svibanj 2019.
 
10. svibnja 2019. u 9 sati; oslikavanje Dječjeg vrtića i jaslica „Grigor Vitez“ u Galgovu
 
11. svibnja 2019.; XXIV. likovna kolonija u Krašiću; Dani općine Krašić
 
23. svibnja 2019. u 12 sati; 29. susreti na Perkovčevom grobu:( polazak s Trga kralja Tomislava u 11:45 na samoborsko groblje), sudjeluju članovi OMH Samobor, OMH Zaprešić, OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, OŠ Bogumila Tonija, OŠ „Samobor“, Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine, Grad Zaprešić i Grad Samobor
 
16. svibnja 2019. u 19 sati; Samoborske pjesničke večeri; kafić „Fulir“ u Samoboru
 
18. svibnja 2019.; 3. likovna kolonija Cerinski vir
 
29. svibnja 2019. u 19 sati, promocija zbirke pjesama Božidara Laušina „Legenda o šumi“; Gradska knjižnica Samobor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.