Programska aktivnost Ogranka MH Samobor Susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu dio je programa Književnoga odjela Ogranka MH Samobor kojega je uz pomoć tadašnjih suradnika prije dvadeset i sedam godina utemeljila danas počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel.
U subotu 29. rujna 2018. godine kapela sv. Mihalja u Samoboru bila je prepuna Mihal 2018. 5
sudionika i gostiju koji su mogli uživati u bogatom književno-glazbenom programu.
Na ovogodišnjim susretima svojim se pjesmama predstavilo pedeset i četiri autora, što je do sada najveći broj sudionika. Na Susretima se svake godine za najbolji književni izričaj, o čemu odluku donosi peteročlano povjerenstvo, dodjeljuje nagrada Dragica Vrbenski, koju je na ovogodišnjim susretima osvojio Ivo Markulin za pjesmu na kajkavskom dijalektu pod nazivom Osa.
Novost je da su dodijeljene i dvije pohvalnice: za najbolju pjesmu na standardnom jeziku Branimiru Dorotiću koji se predstavio s pjesmom Spomenar te Ljubici Šego za prozni tekst Balada o Rozaliji i njenom starom. Nagrade je dobitnicima uručila gđa Đurđa Vuković, rođakinja pokojne donatorice Dragice Vrbenski.
Uz pjesnike koji su čitali svoje pjesme, tiskane kao i svake godine u Zborniku, u glazbenom dijelu programa nastupili su Đurđica Pleše Vuica i Franjo Sina Gluščić uz klavirsku pratnju Krešimira Hercega. Uime Ogranka MH Samobor nazočne je pozdravila potpredsjednica Sandra Sinković, uime Grada Samobora, koji je i materijalni podupiratelj ovoga programa, potpredsjednica Kulturnoga vijeća gđa Maja Gračanin te uime Župe sv. Anastazije Saomobor župnik Davor Štuljan.
Voditelj Susreta, Zoran Perović, izrazio je nadu, s obzirom na izuzetni ovogodišnji odaziv pjesnika, u još bolju kulturnu budućnost na području Grada Samobora, a uz čiju se potporu program i odvija
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Kolovoz/rujan 2019. 
 
17. večeri vina i pjesme (u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta, Grada Samobora i Turističke zajednice Samobor)
 
Susreti V u poduzeću Komunalac d.o.o. Samobor; zajednička izložba ogranaka Matice hrvatske iz: Samobora, Svete Nedelje, Zaprešića, Jastrebarskog i Garešnice (datum još nije utvrđen) 
 
XVI. Bakuš slavagorski
 
Likovna kolonija Starigrad Paklenica
 
Izložba slika 21. žumberačke likovne kolonije
 
Samoborske pjesničke večeri
 
28. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu
 
Napomena: datum, mjesto i sat održavanja pojednih programskih aktivnosti objavit ćemo naknadno iz organizacijskih razloga
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.