U samoborskoj Gradskoj knjižnici predstavljeno je „Čudesno dvorište“, knjiga dugogodišnje članice Ogranka MH Samobor, gospođe Anice Marušić Bišćan. Knjiga sadrži

trinaest priča za djecu, koje zbog svoje raznolikosti i realističnih opisa mogu biti zanimljive i odraslima koji se, čitajući, lako mogu vratiti u doba djetinjstva. Autorica u pričama opisuje život na selu, život životinja i brigu čovjeka za blago.  U pričama je prepoznatljiva  ljubav prema životu na selu, prirodi i životinjama te iskrena namjera i pokušaj autorice da djeci dočara taj prekrasni, gotovo zaboravljeni seoski život. Ana Marušić Bišćan posjeduje silnu stvaralačku energiju te iako je ranije objavljivala tekstove u novinama i časopisima i bavi se i pjesništvom, ovo je njena prva zbirka pripovijetki. Knjigu su, osim autorice, predstavili Zoran Perović i Lada Lokmer. Gospođa Bišćan zahvalila je svima koji su pomogli u nastanku knjige, a posebno svojemu suprugu Mladenu, s kojim godinama živi na prekrasnom, ali danas zaboravljenom, Žumberku. U glazbenom dijelu programa nastupio je duo „MaLa“, uvrstivši u program pjesme žumberačkoga pjesnika Marka Vukasovića.

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Lipanj 2019.
 
21. i  22. 6. 2019. – sudjelovanje članova Ogranka MH Samobor na Likovnoj koloniji u Kostanju (organizacija Udruga Štagalj) 
 
Susreti V u poduzeću Komunalac d.o.o. Samobor; zajednička izložba ogranaka Matice hrvatske iz: Samobora, Svete Nedelje, Zaprešića, Jastrebarskog i Garešnice (datum još nije utvrđen) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.