Pjesničko glazbena manifestacija Bakuš slavagorski, jedna od prvih etno manifestacija organiziranih na području grada Samobora na temu vinogradarskih običaja samoborskog kraja, provodi se već punih četrnaest godina.Događanje zajednički organiziraju Bratovština sv. Vinka Slavagora i Ogranak Matice hrvatske u Samoboru. Posjetitelji su i ove, kao i proteklih godina mogli kušati izvrsne domaće proizvode: slane i slatke kolače OPG a Franjko i vino domaćih proizvođača te uživati u izložbi gljiva Gljivarske udruge "Sunčanica", izložbi slika članova Likovnog odjela Ogranka MH Samobor, u zvuku pucnja iz kubura Kuburaškog društva "Gromovnik" iz Bestovja te u predivnnoj pjesmi Đurđice Pleše Vuice, Martine Mičije Palić i Roberta Palića. Čitanjem svojih stihova događaj su popratili i članovi Književnog odjela Ogranka MH Samobor. Ovogodišnjem Bakušu pridružili su se i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak te uime Grada Samobora v. d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Krunoslav Znika.
Bakuš 2017. 2

NAJAVA DOGAĐANJA

 
 
Kolovoz 2018.
 
16. Večeri vina i pjesme (u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta)
 
Rujan 2018.
 
Likovna kolonija "Starigrad Paklenica"
 
XV. Bakuš slavagorski
 
Izložba slika 20. žumberačke likovne kolonije
 
27. susreti samoborskih pjesnika "Pri svetem Mihalu"
 
Samoborske pjesničke večeri
 
Napomena: Zbog organizacijskih razloga i vremenskih (ne)prilika moguće su promjene datuma i vremena održavanja pojedinih priredbi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.