29. rujna 2017. godine u crkvici sv. Mihalja u Samoboru održani su 26. susreti samoborskih pjesnika "Pri svetem Mihalu". Susreti su dio programa Književnog odjela Ogranka MH Samobor, a uz pomoć tadašnjih suradnika utemeljila ih je počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel.Od 2017. godine voditelj susreta je Zoran Perović, ujedno i dobitnik ovogodišnje nagrade "Dragica Vrbenski" za pjesmu "Znam da me voliš". Na ovogodišnem Susretu sudjelovalo je 45 autora, od koji se neki prvi puta pojavljuju u prigodnom Zborniku, koji "prati" susrete od davne 1991. godine. Osim pjesma u ovogidšnjem Zborniku nalazi se i prilog o samoborskom i ludbreškom pjesniku i kulturnom djelatniku Božidaru Hlastecu, njegovatelju dijalektalnog pjesničkog izričaja te sjećanje na prerano preminulog člana Književnog odjela Ogranka MH Samobor, g. Joška Adameca.
 Zbornik
U programu 26. Susreta sudjelovao je i VA Samoborke, pod vodstvom Dražena Kurilovčana. Uime Grada Samobora prisutne je pozdravio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, g. Juro Horvat, uime Ogranka MH Samobor predsjednik Gordan Črpić i počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel,uime Ocjenjivačkog povjerenstva gđa Đurđa Vuković, a program je vodio Zoran Perović.
 
 
Mihal 2017. 5
 
Mihal 2017. 3

NAJAVA DOGAĐANJA

 
 
Svibanj 2018.
 
22. 5. 2018. u 19:30 sati, Samoborske pjesničke večeri, kafić „Fulir“ u Samoboru
    
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.