29. rujna 2017. godine u crkvici sv. Mihalja u Samoboru održani su 26. susreti samoborskih pjesnika "Pri svetem Mihalu". Susreti su dio programa Književnog odjela Ogranka MH Samobor, a uz pomoć tadašnjih suradnika utemeljila ih je počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel.Od 2017. godine voditelj susreta je Zoran Perović, ujedno i dobitnik ovogodišnje nagrade "Dragica Vrbenski" za pjesmu "Znam da me voliš". Na ovogodišnem Susretu sudjelovalo je 45 autora, od koji se neki prvi puta pojavljuju u prigodnom Zborniku, koji "prati" susrete od davne 1991. godine. Osim pjesma u ovogidšnjem Zborniku nalazi se i prilog o samoborskom i ludbreškom pjesniku i kulturnom djelatniku Božidaru Hlastecu, njegovatelju dijalektalnog pjesničkog izričaja te sjećanje na prerano preminulog člana Književnog odjela Ogranka MH Samobor, g. Joška Adameca.
 Zbornik
U programu 26. Susreta sudjelovao je i VA Samoborke, pod vodstvom Dražena Kurilovčana. Uime Grada Samobora prisutne je pozdravio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, g. Juro Horvat, uime Ogranka MH Samobor predsjednik Gordan Črpić i počasna predsjednica Ogranka, gđa Ranka Novosel,uime Ocjenjivačkog povjerenstva gđa Đurđa Vuković, a program je vodio Zoran Perović.
 
 
Mihal 2017. 5
 
Mihal 2017. 3

NAJAVA DOGAĐANJA

 
 
Kolovoz 2018.
 
16. Večeri vina i pjesme (u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta)
 
Rujan 2018.
 
Likovna kolonija "Starigrad Paklenica"
 
XV. Bakuš slavagorski
 
Izložba slika 20. žumberačke likovne kolonije
 
27. susreti samoborskih pjesnika "Pri svetem Mihalu"
 
Samoborske pjesničke večeri
 
Napomena: Zbog organizacijskih razloga i vremenskih (ne)prilika moguće su promjene datuma i vremena održavanja pojedinih priredbi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.