U dvodnevnom obilježavanju Dana Ogranka Matice hrvatske u Samoboru 2. i 3. veljače 2017., 2. veljače u Gradskoj knjižnici Samobor promoviran je mali leksikon samoborske povijesti "Po jutru se grad poznaje“ (mala povijest Samobora),autorica Ivanke Brekalo, Gabrijele Žokalj i Sandre Sinković, a u izdanju Ogranka MH Samobor. Pred mnogoborojnom publikom knjigu su predstavile autorice Sandra Sinković i Gabriela Žokalj te potpredsjednik Ogranka MH Samobor, Zoran Perović. Pozdravnu riječ uputila je ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, a po završetku programa nazočnima su se obratili pročelnik Ureda za društvene djelatnosti grada Samobora Juro Horvat i predsjednik Ogranka MH Samobor, Gordan Črpić.
Knjiga "Po jutru se grad poznaje" prepoznata je kao zanimljiva knjižica, namijenjena prvenstveno učenicima četvrtih razreda osnovih škola, ali i starijima, odnosno svima koje zanima i koji se žele podsjetiti najvažnijih povijesnih činjenica o gradu Samoboru i njegovim stanovnicima u prošlosti.
Dan Ogranka 17
Po jutru 1jpg
Na sam dan obilježavanja Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, 3. veljače, održan je i prigodni program u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Uvodnu riječ, uz pohvale Ogranku i programima koji se kontinuirano i kvalitetno provode, uputio je potpredsjednik Matice hrvatske, Damir Barbarić, a potom i predsjednik samoborskog ogranka Gordan Črpić. Ogranak su predstavili Sandra Sinković, govoreći o malom povijesnom leksikonu "Po jutru se grad poznaje", Snježana Zakanj Radovanić, govoreći o važnosti likovne umjetnosti i izloženim radovima likovnih umjetnika Ogranka, Želimir Štahan, govoreći o poziciji znanja o prirodi u kulturi i obrazovanju te mladi glazbenici pod vodstvom Ivana Mužanića:Marta Stanec, Lucija Stanec, Rebeka Heaton i Leon Cvetkovski.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
 
Kolovoz 2018.
 
16. Večeri vina i pjesme (u organizaciji udruge Samoborska vinska cesta)
 
Rujan 2018.
 
Likovna kolonija "Starigrad Paklenica"
 
XV. Bakuš slavagorski
 
Izložba slika 20. žumberačke likovne kolonije
 
27. susreti samoborskih pjesnika "Pri svetem Mihalu"
 
Samoborske pjesničke večeri
 
Napomena: Zbog organizacijskih razloga i vremenskih (ne)prilika moguće su promjene datuma i vremena održavanja pojedinih priredbi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.