U dvodnevnom obilježavanju Dana Ogranka Matice hrvatske u Samoboru 2. i 3. veljače 2017., 2. veljače u Gradskoj knjižnici Samobor promoviran je mali leksikon samoborske povijesti "Po jutru se grad poznaje“ (mala povijest Samobora),autorica Ivanke Brekalo, Gabrijele Žokalj i Sandre Sinković, a u izdanju Ogranka MH Samobor. Pred mnogoborojnom publikom knjigu su predstavile autorice Sandra Sinković i Gabriela Žokalj te potpredsjednik Ogranka MH Samobor, Zoran Perović. Pozdravnu riječ uputila je ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, a po završetku programa nazočnima su se obratili pročelnik Ureda za društvene djelatnosti grada Samobora Juro Horvat i predsjednik Ogranka MH Samobor, Gordan Črpić.
Knjiga "Po jutru se grad poznaje" prepoznata je kao zanimljiva knjižica, namijenjena prvenstveno učenicima četvrtih razreda osnovih škola, ali i starijima, odnosno svima koje zanima i koji se žele podsjetiti najvažnijih povijesnih činjenica o gradu Samoboru i njegovim stanovnicima u prošlosti.
Dan Ogranka 17
Po jutru 1jpg
Na sam dan obilježavanja Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, 3. veljače, održan je i prigodni program u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Uvodnu riječ, uz pohvale Ogranku i programima koji se kontinuirano i kvalitetno provode, uputio je potpredsjednik Matice hrvatske, Damir Barbarić, a potom i predsjednik samoborskog ogranka Gordan Črpić. Ogranak su predstavili Sandra Sinković, govoreći o malom povijesnom leksikonu "Po jutru se grad poznaje", Snježana Zakanj Radovanić, govoreći o važnosti likovne umjetnosti i izloženim radovima likovnih umjetnika Ogranka, Želimir Štahan, govoreći o poziciji znanja o prirodi u kulturi i obrazovanju te mladi glazbenici pod vodstvom Ivana Mužanića:Marta Stanec, Lucija Stanec, Rebeka Heaton i Leon Cvetkovski.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
Listopad 2018.
 
18. 10. 2018. u 12 sati, Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor; Kviz Koliko poznajem prošlost svojega grada? 
 
31. 10. 2018. u 18 sati; Samoborsko groblje, obilazak i sjećanje na pokojne članove Ogranka i znamenite građane grada Samobora
 
Napomena: Zbog organizacijskih razloga i vremenskih (ne)prilika moguće su promjene datuma i vremena održavanja pojedinih događanja.
  
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.