U dvodnevnom obilježavanju Dana Ogranka Matice hrvatske u Samoboru
Dan Ogranka 17
2. i 3. veljače 2017., 2. veljače u Gradskoj knjižnici Samobor promoviran je mali leksikon samoborske povijesti "Po jutru se grad poznaje“ (mala povijest Samobora),autorica Ivanke Brekalo, Gabrijele Žokalj i Sandre Sinković, a u izdanju Ogranka MH Samobor. Pred mnogoborojnom publikom knjigu su predstavile autorice Sandra Sinković i Gabriela Žokalj te potpredsjednik Ogranka MH Samobor, Zoran Perović. Pozdravnu riječ uputila je ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, a po završetku programa nazočnima su se obratili pročelnik Ureda za društvene djelatnosti grada Samobora Juro Horvat i predsjednik Ogranka MH Samobor, Gordan Črpić.
Knjiga "Po jutru se grad poznaje" prepoznata je kao zanimljiva knjižica, namijenjena prvenstveno učenicima četvrtih razreda osnovih škola, ali i starijima, odnosno svima koje zanima i koji se žele podsjetiti najvažnijih povijesnih činjenica o gradu Samoboru i njegovim stanovnicima u prošlosti.
 
Po jutru 1jpg
 
 
Na sam dan obilježavanja Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, 3. veljače, održan je i prigodni program u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Uvodnu riječ, uz pohvale Ogranku i programima koji se kontinuirano i kvalitetno provode, uputio je potpredsjednik Matice hrvatske, Damir Barbarić, a potom i predsjednik samoborskog ogranka Gordan Črpić. Ogranak su predstavili Sandra Sinković, govoreći o malom povijesnom leksikonu "Po jutru se grad poznaje", Snježana Zakanj Radovanić, govoreći o važnosti likovne umjetnosti i izloženim radovima likovnih umjetnika Ogranka, Želimir Štahan, govoreći o poziciji znanja o prirodi u kulturi i obrazovanju te mladi glazbenici pod vodstvom Ivana Mužanića:Marta Stanec, Lucija Stanec, Rebeka Heaton i Leon Cvetkovski.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NAJAVA DOGAĐANJA

 
  
Siječanj 2018.
 
25. 1. 2018. u 19 sati; kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
 
Veljača 2018.
 
1. 2. 2018. u 18 sati; Gradska knjižnica Samobor; Dan Ogranka MH Samobor
 
3. 2. 2018. u 18 sati; predvorje poduzeća Komunalac d.o.o.; Promocija humoristično satiričnog lista Ričet z domače kujhne i izložba Samoborske fašničke maske, retrospektiva
 
5. 2. 2018. u 18 sati; prostorije Ogranka MH Samobor, Trg Matice hrvatske 5; predavanje Velikani slikarstva: Andy Warhol; predavač Željko Nemec, prof.
 
14. 2. 2018. u 18 sati, prostorije Ogranka Trg Matice hrvatske 5 u Samoboru; Valentinovo, svečanost poetske riječi
 
21. 2. 2018. u 19 sati, kafić Fulir u Samoboru; Samoborske pjesničke večeri
  
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.